2013. szeptember 7., szombat

Back to School 3. rész

Sziasztok! Ez a Back to School bejegyzés kicsit más lesz mint a többi, mivel ebben reggeli receptet is le fogok írni. 
De kezdjünk a hajjal:

Szükséges: -hajkefe
                 -hajápoló, amitől fényes lesz a hajatok
                 -hajnudli
                 -egy spriccelős flakon, amibe tegyetek vizet

Ne vizesen csináljátok, mert nem fog reggelre megszáradni, csak egy picit legyen nedves. Első ként kifésülöm a hajamat. Aki akar tehet rá hajápolót, de nem muszáj. Alulról kezdjétek a göndörítést. Majd egy közép vastagságú tincset fújatok be végig vízzel. Ne tocsogjon a íztől, csak legyen egy kicsit nedves. Fontos, hogy a végét is vizezzétek be. Fogjatok egy hajnudlit, és egyszerűen csavarjátok fel, de a tincset is csavarjátok,miközben tekeritek föl a hajnudlira. Mikor a végére értetek, hajtsátok be a végét. És gy kell végigmenni az egész hajatokon. Az elejénél nagyon fontos, hogy hátrafelé kezdjétek el csavarni a kis nudlira a hajatokat, mert akkor nem fog belelógni az arcotokba. Méghozzá úgy, hogy megfogjuk a tincset, mögé tesszük a nudlit, és úgy kezdjük el csavarni. Ha beletettétek az összeset, akkor viccesen fogtok kinézni. Aludjatok rá egyet (nem lesz kényelmes), és másnap szedjétek ki a hajnudlikat. Ha pici, göndör tincseket szeretnétek, több nudli kell, és vékonyabb tincseket fogjatok. Ha viszont nagy hullámokat, akkor kevesebb nudli kell, és nagyobb tincseket fogjatok. TIPP: Ha kibontottátok borzasztóan néz ki, ezért fésüljétek át a a kezetekkel, és szedjétek szét egy kicsit. És a haj, az kész is! :)

Kezdhetjük a sminket:

Mint általában, BB krémmel kezdjetek. Aki akar az alapozózhat is, bár szerintem egy tesis napra nem jó ötlet, úgyhogy ha tesis napotok van, akkor csak korrektor, és púder. Ezután jöhet a korrektor! Egy eléggé egyszerű smink lesz. Egy világos színnel kezdek. A szemem belső sarkától a szembogaram feléig viszem föl. A szín lehet nagyon világos lila, vagy akár rózsaszín. Azért kell ennyi világos szín, mert amikor megyünk suliba, eléggé fáradtak vagyunk, és így egy pici éberséget kap a tekintetünk. Ezután a szemhéjam többi részére egy sötétebb lilát teszek (ez se legyen nagyon sötét). A tusvonalat egy lila szemceruzával körübelülre húzzátok meg, majd satírozzátok el. De tényleg, itt ne nyomjátok rá nagyon, csak egy kicsit emeljétek ki vele a szemeteket. Csak egy nagyon picit satírozzátok el. Most jöhet a szempilla göndörítés, aztán pedig a spirálozás. az alsó vízvonalatokra fehér szemceruzát tegyetek. A szájra pedig egy natúr rózsaszín kerül.


Most pedig a recept:
Gyümölcsös palacsinta:

Hozzávalók: -17 dkg liszt
                    -2 kávéskanál sütőpor
                    -2 evőkanál cukor
                    -2 tojás
                    -2 dl tej
                    -1 csipet só
                    -bármilyen gyümölcs

Elkészítés: Öntsétek a lisztet egy tálba. Rakjátok hozzá a sütőport. Rakjátok bele a cukrot. Először keverjétek össze a száraz összetevőket. Üssetek bele a tálba két tojást. Öntsetek hozzá két deci tejet, majd egy csipet sót. Ezt az egészet egy robotgéppel keverjétek össze. A palacsintákat egy előmelegített serpenyőben kisütjük. Ha nem akarjátok, hogy a palacsinta széttörjön, rakjatok alá olajat. Bármilyen gyümölcsöt rárakhattok, és barackot szoktam karamellizálni. Vágjátok föl, majd ?perzseljétek? meg. Tegyétek rá a barackot, és utána már lehet is enni!

Köszi, hogy elolvastátok! Csináljátok meg ti is! Még két recepttel készülök, és vége is a Back to School sorozatnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése